Hallo allemaal,

Mijn naam is Marcel Haarsma, ik ben 53 jaar en geboren en getogen in Enschede.

Ik ben van beroep monteur bij Tubro filter-, lucht- en verbrandingstechniek in Enschede. Hier ben ik inmiddels al 21 jaar werkzaam.

Mijn vrouw Sandra en ik hebben elkaar in 1993 leren kennen bij Jumbo Dancing in Oldenzaal.  Inmiddels zijn we 21 jaar getrouwd en hebben we een leuke zoon Marc. Sandra is van beroep doktersassistente en werkt bij een leuke praktijk in Enschede en Marc is in opleiding tot monteur werktuigkundig installaties.

In mijn vrije tijd ben ik samen met Marc viscoach bij Hengelsport vereniging VIOS in Enschede. Wij zijn jeugdbegeleiders maar vissen zelf ook en doen mee met competities van de vereniging. Tevens begeleid ik Marc en de jeugd naar de landelijke jeugdwedstrijden van Sportvisserij Nederland.

Samen met Marc heb ik nog een hobby, namelijk………Carnaval! Wij zitten in de Raad van 11 van O.C.V. de Spanvöggel. Ik zit hier alweer bijna 13 jaar bij en Marc gaat zijn 3e seizoen in als Page. Marc heb ik dus besmet met het carnavalsvirus! Dit is mij niet gelukt bij Sandra. Tot nu!

U denkt nu natuurlijk O.C.V. de Spanvöggel……maar wij zijn O.C.V. de Glasbloazers en Marcel is hier Sik! Dat klopt en dat komt door mijn broertje Patrick.

Het was op de 50ste verjaardag van mijn vrouw toen Patrick mij vroeg wat ik ervan zou vinden als 2 personen ieder uit een andere vereniging voorgingen als Hoogheid en Sik. Bij mij ging een lichtje branden maar hebben nergens meer over gesproken.

De volgende dag ging rond 19.00 uur de telefoon. Patrick. Hij vroeg of wij thuis waren en of Marc er ook was. Yep wij zijn thuis en Marc is weg. Nou zegt Pat dan komen Nans en ik even langs. Ik dacht huh, wat is er aan de hand? Toen ze bij ons waren zagen wij dat Patrick heel nerveus was, wij kregen daar een raar gevoel van. Patrick zei: “Ik begin maar meteen, ik kan het niet meer voor mij houden. Ik ben gevraagd om Vorst te worden bij O.C.V. de Glasbloazers en ik heb ja gezegd. Nu komt mijn vraag: Wil jij, Marcel, mijn Sik worden?”

Wow! Ik wist mijn antwoord al, maar alleen als mijn vrouw het ook wil. Na 5 minuten dubben zei Sandra: Oké ik sta achter je! 

Ik heb Patrick de hand gegeven en gezegd, je droom komt uit, ik doe het!

Het is super om na alles wat we met elkaar hebben meegemaakt dit te gaan delen, samen met onze vrouwen en de kinderen.

Wij gaan er samen met jullie allen een mooi carnavalsseizoen van maken!

Een carnavals groet van,

Marcel Haarsma