Hallo,

Mijn naam is Patrick Haarsma. Ik ben 50 jaar geleden geboren aan de Pathmossingel te  Enschede.

Ik ben de jongste uit het gezin en heb een oudere broer Marcel.

Op mijn 21e ben ik uit huis gegaan. Ik heb eerst een jaar in Enschede gewoond en ben daarna naar Oldenzaal verhuisd.

In het dagelijks leven ben ik werkzaam bij Ster Kozijn als technisch specialist. Hier werk ik ondertussen alweer 17 jaar.

Ik ben afgelopen jaar getrouwd met Nancy Lentfert-Haarsma en ik heb 2 kinderen;  een dochter van 21 jaar Laura en een zoon van 19 jaar Fabio. Nancy en ik hebben elkaar leren kennen bij OCV de Spanvoggel. Zij werkt als verpleegkundige bij de Twentse Zorgcentra. Laura studeert in Nijmegen en Fabio werkt in de bouw als timmerman.

Ik ben met carnaval begonnen bij de Bokelkälfkes, de jongerenvereniging van de Bokelbulkes op het Hoge Boekel. Hier vierde ik al samen carnaval met mijn broer Marcel. Toen wij te oud werden voor deze jongerenvereniging zijn wij lid geworden van O.C.V. de Spanvöggel.

In 2012 heb ik samen met Nancy een huis gekocht aan de Hunenborglaan. In dat jaar was Erik Christenhusz Hoogheid van O.C.V. de Glasbloazers. Ook zijn meerdere buren lid van deze vereniging. Het hoogheidschap van Erik was voor ons een mooie gelegenheid om de buren te leren kennen maar ook werd er al snel gezegd “een Spanvöggel op een Glasbloazers pleintje dat kan toch niet”. We zijn toen inderdaad maar lid geworden van O.C.V. de Glasbloazers.

In 2017 ben ik gevraagd voor de Raad van 11. Ook ben ik lid van de technische commissie. We bouwen samen met veel plezier aan de wagen, wat ook wel een grote hobby van me is.

Verder ben ik een grote fan van Max Verstappen en zit ik iedere wedstrijd voor de buis samen met de buurmannen.

Ergens halverwege 2019 kreeg ik een appje van de aanzoekcommissie. Ik werd uitgenodigd voor een bakkie en een goed gesprek. Tijdens dit gesprek kwam de vraag van mijn dromen; of ik de Vorst van O.C.V. de Glasboazers zou willen worden. Hier hoefde ik geen seconde over na te denken……ik zei volmondig JA. Dit was namelijk mijn grote wens. Nancy en ik hebben het er al wel vaak over gehad dus ik wist dat zij achter mijn beslissing zou staan.

Dan nog de vraag wie wordt mijn Sik. Ik zou het heel bijzonder vinden mijn broer naast me te hebben staan maar omdat hij lid is van de Raad van 11 van O.C.V. de Spanvöggel had ik mijn twijfels of hij dit wel zou doen. Toch maar de stoute schoenen aangetrokken en Marcel en zijn vrouw Sandra een bezoekje gebracht. Ik was wel heel zenuwachtig en gooide de vraag er direct uit. Voor Sandra nog wel een beetje een schok omdat ze niet echt een carnavalsvierder is maar Marcel was direct voor. Toen ook Sandra zei dat ze achter hem zou staan, zei hij ook volmondig JA.  Wat was ik hier blij mee. Ik heb dan ook heel veel zin om dit bijzondere jaar samen met mijn broer en onze vrouwen en kinderen te gaan beleven.

Vol trots sluit ik dan ook af onder onze liefsprök:

Met disse twee breurs veurop koomp ’t wa good

Want carnaval zit oons in ‘t blood.